…και η κόρη του φούρναρη!

Ψαρόσουπα

Υλικά 

1 ψάρι για σούπα (π.χ φαγκρί ή μπακαλιαράκι) περίπου 1 – 1,5 κιλό
8 μικρά κρεμμυδάκια
4 πατάτες
3 καρότα
σέλινο
λάδι
Για το αυγολέμονο:

Για αβγολέμονο 

1 αβγό
χυμός 2 λεμονιών

Εκτέλεση:

Πλένουμε, καθαρίζουμε και αλατίζουμε το ψάρι. Το βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα για 25 λεπτά περιπου σε χαμηλή φωτιά να μην διαλυθεί. Αφαιρούμε προσεκτικά το ψάρι και το βάζουμε σε πιατέλα. Μεσα το νερό που έχουμε βράσει το ψάρι προσθέτουμε τα καροτα ψιλοκομμένα, το σέλινο, τις πατάτες χοντροκομμένες, το λάδι και αλατίζουμε.
Οταν γίνουν τα λαχανικά κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο ως εξής: Χωρίζουμε το ασπράδι απο τον κρόκο του αβγού και χτυπάμε το ασπράδι να γίνει μαρέγκα. Προσθέτουμε τον κρόκο και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά. Βάζουμε και το χυμό των λεμονιών χτυπώντας διαρκώς. Πέρνουμε λίγο ζουμάκι απο την σουπα και το βάζουμε και αυτό στο αβγολέμονο. Ανακατευουμε καλά και το ρίχνουμε στο φαγητό.
Σερβιρουμε αμέσως.
Καλή ορεξη (και ζωή σε όλους μας)

Σχολιάστε