…και η κόρη του φούρναρη!

Μου στέλνετε μηνύματα και μου λέτε ότι οι 10 επιχειρήσεις που θέλω να εργαστώ είναι από τις χειρότερες σε αμοιβή- ωράριο- εκμετάλλευση. Να το δεχτώ. Πείτε όμως  και ποιες είναι οι 10 καλύτερες ή έστω αυτές που θα επιλέγατε να εργαστείτε εσείς ή θα προτείνατε στα παιδιά σας, στους φίλους σας… σε έναν άνεργο blogger;

Comments on: "Οι 10 επιχειρήσεις που θα θέλατε εσείς να εργαστείτε" (9)

  1. Να μερικές δουλειές με ενδιαφέρουσες συνθήκες εργασίας ή αμοιβής.
    Ασφαλώς σε κάθε εταιρία υπάρχουν διαφορετικές θέσεις ρόλοι, αμοιβές.
    Για διαφορετικούς λόγους θα σκεφτόμουν…

    1. Στον ΟΤΕ
    2. Μπάρμαν
    3. Σε περιοδικό
    4. Σε φαρμακευτκή εταιρία (κάποιες προσφέρουν εξαιρετικά προνόμια)
    5. Σε τράπεζα
    6. στη ΔΕΗ
    7. στον ΟΠΑΠ
    8. Διδακτικό προσωπικό σε εθνικό ανώτατο ίδρυμα
    9. Ντίλερ (ή ακόμα καλύτερα gaming expert) σε καζίνο
    10.

  2. Μάλιστα! Οι 3 είναι δημόσιο. Θα στείλω γράμμα στον Μαγγίρα να με βάλει. Ο μπάρμαν και ο ντίλερ σίγουρα έχουν καλές αμοιβές αλλά πρέπει να είσαι ο Βatman για να αντέξεις τις βραδινές συνθήκες εργασίας. Σε τράπεζα, πλέον μπαίνεις μόνο με ληστεία ή με τηλέφωνο– όχι κοπελιά δεν με ενδιαφέρει, έχω ήδη 4 δάνεια και 5 κάρτες. Το Διδακτορικό θέλει χρόνια. Το περιοδικό είναι για δεύτερη δουλειά. Οι φαρμακευτικές εταιρίες προσφέρουν όντως εξαιρετικά προνόμια, αλλά εκτός από ιατρικό επισκέπτη, δύσκολα βρίσκεις κάτι άλλο. ΝΕΧΤ!

  3. πάντως σε τράπεζα δεν στο συνιστώ, σε ένα τέτοιο ιδιωτικό ίδρυμα δουλεύω και σκέφτομαι να την κάνω…

  4. Καταρχήν μπαίνεις εδώ http://greatplacetowork-europe.com/best/list-gr.htm
    Και αυτό με το Μαγγίνα δεν είναι άσχημη ιδέα…

  5. Ο τίτλος του ποστ ειναι «Οι 10 επιχειρήσεις που θα θέλατε εσείς να εργαστείτε» ή «Οι 10 επιχειρήσεις που θα θα βρω εύκολα δουλειά»? Γιατί από την απάντησή σου καταλαβαίνω το δεύτερο.

  6. εγώ δεν θα ήθελα να εργάζομαι… χιχιχιχιχι!!! Μπορώ να επιλέξω το πεγάγγελμα του εισοδηματία 😉

  7. Δεν νομίζω πως υπάρχει 10λογος καλύτερων επιχειρήσεων και να περιμένεις να σου βρούμε λύσεις…
    Ας πούμε πως ένας φίλος μου έχει μία βιοτεχνία με μεταλλικές κατασκευές, ο πρωτοεργάτης του παίρνει 1800 ευρώ το μήνα(δουλευει 10-12 ώρες την μέρα όμως) και ο τελευταίος εργάτης του παίρνει 1000 ευρώ με 10 ώρες την μέρα…και 5-6 το Σάββατο. Ο 1ος είναι Ρουμάνος και οι άλλοι Πακιστανοί, Ιρακινοί κτλ…
    Υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ επιχειρήσεις μικρές που θα μπορούσες να δουλέψεις και να αμοίβεσαι πολύ καλά!
    Τέλος, δεν πιστεύω πως υπάρχει ανεργία «σοβαρή» στην Ελλάδα όταν απασχολούμε 1εκ. αλλοδαπούς! Υπάρχει ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ…ή έστω ΥΠΗΡΧΕ γιατί τα πράγματα ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ σιγά σιγά!

  8. @ Daisy: Όχι, σε τράπεζα ούτε και εγώ θέλω να πάω.

    @ Emperistatomenos: Έτοιμο το γράμμα…

    @ Παράξενος: Έχεις δίκαιο. Sorry. Ο τίτλος είναι «10 επιχειρήσεις που θα θέλατε εσείς να εργαστείτε» και όχι «Οι 10 επιχειρήσεις που θα βρω εύκολα δουλειά». Τι να πω: Λίγο η θολούρα, λίγο τα νεύρα, λίγο η απόγνωση… ξεχάστηκα.

    @ Manos S. : Το ξέρω ότι υπάρχουν πολλές μικρές επιχειρήσεις εκεί έξω. Το θέμα είναι [α] πως τις βρίσκεις και [β] ότι θέλω να εκμεταλλευτώ τις σπουδές και την επαγγελματική μου εμπειρία (6 χρόνια πληροφορική – 3 χρόνια διαφήμιση).
    Υ.Γ. 1: Τα τεχνικά επαγγέλματα πάντα έχουν λεφτά αλλά πρέπει να πιάνουν και τα χέρια σου.
    Υ.Γ. 2 : Υπάρχει σοβαρή ανεργία στην Ελλάδα. Ειδικά για νέους και νέες μετά τα 30. Και πίστεψε με δεν ανήκω στους χλιδάνεργους που έδειχνε τις προάλλες στην εκπομπή του ο Ευαγγελάτος.
    Υ.Γ. 3 : Με ενδιαφέρει περισσότερο ο χρόνος και όχι το χρήμα. Για αυτό και ψάχνω μια εργασία με στάνταρ οχτάωρο. Ας είναι και 700 ευρώ δε με απασχολεί. Μπορώ και τα βγάζω πέρα με λίγα.

    @ laxanaki: Ξεκινάει τηλεπαιχνίδι «Ο Εισοδηματίας» στο MEGA. O νικητής θα κερδίζει 1400 ευρώ το μήνα για 40 χρόνια.

  9. χμ Θα σου πω κάποιες ιδιωτικές που όμως δεν είναι τόσο εύκολο να μπεις ούτε δίνουν απαραίτητα πολλά. Αλλά από την άλλη έχεις μια σταθερότητα και κάποια καλά xtra.

    1) Αττικό Μετρό
    2) Προαστιακός
    3) Αττική Οδός

Σχολιάστε